קנאביס רפואי רישיון וחו“ל: המדריך המלא לטיסה עם קנאביס רפואי

פורסם לפני 3 שנים

רבים ממטופלי הקנאביס הרפואי מעוניינים לקחת את התרופה יחד איתם לחופשה או נסיעה מסוימת מחוץ לארץ. עם זאת, חשוב לדעת כי היציאה מהארץ עם הקנאביס הרפואי אינה דומה ליציאה עם כל תרופה אחרת, וישנם כמה דברים שכדאי להקפיד עליהם על מנת לא להסתכן.

לרוב מדינות העולם מומלץ שלא להגיע עם התרופה על מנת שלא להימצא בסיכון ולהיתקל בקשיים בשדה התעופה או במדינה הזרה. זאת כיוון שברוב המדינות הקנאביס עדיין נחשב לסם מסוכן, ומשכך לא מקובל לשאת אותו באופן גלוי, וכך גם לגבי מוצרי קנאביס רפואי שבישראל מותרים ומקובלים.

גם נשיאת קנאביס שלא באופן גלוי מעמידה את המטופל בסיכון להיות מואשם בעבירה פלילית של הברחת סמים בין לאומית. לכן, חשוב לדעת מה מאפשר החוק על מנת לטייל ולנפוש במדינות אחרות ובו זמנית להמשיך את הטיפול הרפואי בקנאביס.

במדריך זה תוכלו לקבל את המידע המהותי והקריטי ביותר שחשוב לדעת לפני ששוקלים לטוס לחו"ל עם קנאביס רפואי למדינות שונות. חשוב לשים לב לפני שטסים לחו"ל מה הדרישות וההיתרים במדינה אליה טסים, כיוון שכפי שניתן יהיה לראות בהמשך, ההבדלים בין המדינות הם רבים.

המדינות המתירות כניסה פשוטה עם קנאביס רפואי

בעולם כיום ישנן רק שלוש מדינות שמאפשרות כניסה אליהן עם קנאביס רפואי באופן יחסית פשוט. מדינות אלו הן ניו זילנד, שוויץ והולנד. זאת, כל עוד כמות הקנאביס תואמת את הרישיון של המטופל, וכל עוד הציג את רישיונו כנדרש. על מנת להיכנס עליהן על המטופל לתרגם את רישיונו לשפת המדינה על ידי נוטריון ולהחתים את הנוטריון על המסמך. חשוב לציין כי גם למדינות אלה יש הגבלה וניתן להגיע אליהן רק עם אספקה חודשית של חודש אחד, בנוסף, מומלץ מאוד ליצור קשר עם שגרירות המדינה הרלוונטית ולהיוועץ על אישורים נוספים שדרושים למדינה הספציפית.

המדינות המתירות כניסה עם קנאביס רפואי כאשר עומדים בקריטריונים

בנוסף למדינות שפורטו לעיל, ישנן מדינות נוספות בהן מותר לפי החוק להיכנס עם קנאביס רפואי בהתאם לקריטריונים מסוימים. אלו הן איטליה, רומניה, צ'כיה ואנגליה. גם בהן נדרש תרגום וחתימה על ידי נוטריון של רישיון הקנאביס ומסמכים רלבנטיים נוספים, אך נדרשת בנוסף חתימה מראש של הקונסוליה הרלבנטית על המסמכים. זאת ועוד, יש להצהיר במכס המקומי עם ההגעה למדינה על הבאת הקנאביס הרפואי. כל עוד עמד המטופל בדרישות אלו, יוכל להיכנס בבטחה למדינות הללו.

המדינות בהן מורכב יותר להיכנס עם קנאביס רפואי

מלבד המדינות שפורטו לעיל, ישנן מדינות המאפשרות ברמה מסוימת כניסה עם קנאביס רפואי, אך הן דורשות פרוצדורה ארוכה הרבה יותר. למשל, על מנת להיכנס עם קנאביס רפואי לארה"ב או אורוגוואי נדרשת הגשה בקשה לשגרירות המדינה טרם הטיסה (ההמלצה היא להתחיל בתהליך כשלושה חודשים לפני מועד הטיסה), הכוללת אישור רפואי, פירוט מילולי של המקרה האישי וצילום הרישיון. השגרירות בוחנת פרטנית כל בקשה ועשויה לאשר כניסה חד פעמית או קבועה עם הקנאביס.

על מנת להיכנס עם קנאביס רפואי לספרד, נדרש לקיים שיחה טלפונית עם השגרירות אשר תיתן לכל מטופל את המידע הרלוונטי כיצד עליו לפעול בהתאם למקרה הספציפי שלו. לעומת זאת, צרפת וגרמניה מבצעות בדיקה במהלך ראיון אישי פרונטלי עם המטופל. עליו לקבוע ראיון בשגרירות המדינה טרם הטיסה, ולהגיע אליו עם תרגום הרישיון והמסמכים המתאימים שנחתם על ידי נוטריון. אם יעבור את הריאיון ויקבל אישור, יוכל להציג אותו בכניסה למדינה. 

בשוודיה התהליך הוא דומה לזה שנעשה בצרפת וגרמניה, אך הוא מעט מסובך יותר כיוון שעל המטופל המעוניין להגיע למדינה עם הקנאביס הרפואי ליצור קשר עם שגרירות שוודיה לפחות שלושה חודשים מראש על מנת שבקשתו תתקבל.

לבקשה עליו לצרף את תאריכי החופשה, תרגום הרישיון, המלצה מפורטת אודות השימוש בקנאביס הרפואי, מכתב מהרופא המאשר כי המטופל נושא עמו את התרופה לטיול והכמות המדויקת הנלקחת ודף מידע מאת ספרית הקנאביס הכולל מידע אודות החומרים המצויים בתרופה. על מסמך זה להיות גם כן חתום על ידי הרופא המטפל.

טיסה עם קנאביס רפואי


נקודות חשובות נוספות שצריך לדעת על קנאביס וחו"ל

חשוב לדעת כי גם אם קיבלתם אישור כניסה לאחת מהמדינות המנויות לעיל עם הקנאביס הרפואי, זהו אישור לנשיאת תרופה מאושרת שנרכשה דרך בתי המרקחת לקנאביס רפואי או דרך חברת מסחר מאושרת לנושא זה.

בנוסף, פרט למדינות שפורטו קודם לכן בהן ניתן להכניס קנאביס רפואי לאחר שעומדים בפרוצדורה מסוימת, ישנן מדינות האוסרות איסור מוחלט על הכנסת קנאביס, והדבר עלול להיחשב כעבירה פלילית הנושאת עונש מאסר. דוגמאות למדינות אלה הן אוסטריה, דנמרק, יפן, רוסיה ומדינות נוספות.

עם זאת, ישנן מדינות בהן הקנאביס הוא חוקי וניתן לצריכה אף בלי אישור לצריכת קנאביס רפואי. למשל, אמסטרדם נחשבת ליעד מועדף בקרב צרכני קנאביס, וכך גם אורוגוואי, קנדה ועוד. החוקים שונים בין המדינות וגם בין אזורים שונים בתוכן, אך ככלל נוח, זול ופשוט לרכוש בהן קנאביס ללא בעיה.

לסיכום

 ניתן לומר שכלל- עדיף שלא לשאת אתכם קנאביס רפואי לטיסות מחוץ לארץ, אלא אם אין ברירה. אף שיש מדינות שעשויות להתיר בסופו של דבר את הכניסה למדינה עם קנאביס רפואי, הפרוצדורה הנדרשת לשם כך עשויה להיות ארוכה ומייגעת ואף לעלות לא מעט כסף, למשל בהחתמת נוטריון על המסמכים, וישנו סיכוי לא קטן כי האישור לא יתקבל.

אף על פי כן, אם בכל זאת בחרתם לטוס לחו"ל עם הקנאביס, חשוב לברר מה המצב החוקי במדינה אליה אתם צפויים לטוס, להתעדכן בכל הדרישות להגשת בקשה לאישור ולהצטייד בכל המסמכים הרלבנטיים מתורגמים לשפת המדינה. לאחר שביצעתם את כל השלבים הללו נותר רק לקוות כי יתקבל האישור המיוחל ותתאפשר כניסה בטוחה למדינה אליה בחרתם לטוס עם התרופה.