THCA והשפעותיו על צמח הקנאביס: פתרון סאחי מושלם

פורסם לפני 3 שנים

הוא לא יגרום לכם "לאבד את הראש", מתאפיין בשלל השפעות בריאותיות מרחיקות לכת ויאפשר לכם למצות את המיטב מהצמח ללא כל תופעות לוואי. THCA – קווים לדמותו


צמח הקנאביס נחשב לאחד מהצמחים המרתקים בעולמנו. על פי המחקר והמידע המוכר לנו כיום, הוא מכיל בתוכו מאות תרכובות כימיות ועוד כמה עשרות תרכובות של קנבינואידים. אחת מהתרכובות הללו היא ה-THCA, או בשמה הקצת פחות "סקסי" "חומצת טטרה-הידרוקנאביונלית" (Tethrahydrocannabionlic Acid). מדובר בחומצה קנבינואידית הקיימת בצמח הקנאביס בצורתו הטבעית ולה מספר סגולות רפואיות והשפעות טיפוליות עבור הצורכים אותן.

על פי רוב ה-THCA הוא גם החומר הפעיל הנפוץ ביותר בקנאביס בתצורתו הגולמית (חימום המתבצע במסגרת תהליך "הדה קרבוקסילציה" הופך אותו ל-THC, או בשל חשיפה במידה מסוימת לקרני UV או חמצן). יש להבהיר כי בתצורתו המקורית הרי שה-THCA אינו בעל השפעה פסיכואקטיבית, אך מהווה יותר מכ-30 אחוז ממשקל הצמחים היבשים, ואף טומן בחובו השלכות רפואיות מרחיקות לכת עבור אלו הצורכים אותו באופן קבוע.

נכון להיום, קיימים בשוק הקנאביס העולמי מספר אפשרויות לצריכת THCA באמצעות תמיסות או טפטפות ייעודיות אותן צורכים דרך הפה או מתחת ללשון. על ידי צריכה שכזו, ניתן ליהנות משורה של יתרונות בריאותיים עליהם מעידים שורה של מחקרים בשנים האחרונות.

כך למשל, התברר כי באמצעות צריכת THCA במינונים נמוכים, ניתן לטפל במידה כזו או אחרת בהקלה על התקפים אפילפטיים, להשפיע על המערכת האנדוקנבינואידית, וכן לטפל בעוויתות, פרכוסים, נדודי שינה, לעודד תיאבון, לנטרל נזקים הנגרמים עקב נוירוטוקסינים חמצוניים ואף בחלק מן המקרים לעכב התפשטות תאים סרטניים מסוגים שונים. סביר להניח כי עם התפתחות המחקר הרפואי סביב הקנאביס שהולך ומתקדם בצעדי ענק בשנים האחרונות, נתבשר בקרוב על תכונות רפואיות נוספות בהן מתאפיין ה-THCA.

 

ההבדל שבין THCA ל-THC

רבים נוטים להתבלבל בין שני המונחים הללו, אולם חשוב להבהיר נקודה חשובה זו, שכן קיים הבדל אקוטי בין שתי התרכובות והשפעתן על צרכני הקנאביס, הן לצרכים רפואיים והן לצרכי פנאי.

כאמור, ה-THCA הוא תרכובת ייחודית אשר אין בה כלל מרכיבים פסיכואקטיביים. במידה וכן נרצה לחוות אפקט שכזה, הרי שנצטרך לבצע תהליך חימום של ה-THCA לתצורתו החומצית (THC) בתהליך המכונה "דה קרבוקסילציה" (Decarboxylation) במהלכו מופרדים אטומי הפחמן מהשרשרת המולקולרית של החומצה. תהליך זה מתרחש בזמן עישון או אידוי הפרחים. התוצאה: צריכת ה-THC בקנאביס מעצימה את ההשפעה הפסיכואקטיבית של הקנבינואיד המפורסם ומאפשרת לצרכן לזכות לחוויה מסעירה ומרחיבת חושים, כמו גם שלל תכונות בעלות ערך מוסף מבחינה בריאותית.

 

הפתרון ''הסאחי'' המושלם

אז נכון, ה-THCA בתצורתו הטבעית של הקנאביס לא יגרום לכם "להתמסטל" או "לאבד את הראש", אבל אם בהיבט הבריאותי עסקינן, הרי שהוא מגלם בתוכו יתרון משמעותי, שכן ניתן ליהנות מסגולותיו הרפואיות בתצורה טבעית וללא צורך בעזרים נוספים (כלי עישון, תפרחות, תמציות שמנים ועוד).

כך למשל מציין מייסד מכון הקנאביס הבינלאומי, ד"ר וויליאם קורטני, כי בכוס קנאביס טרי ניתן להכניס לגוף כמות של עד פי 60 מכמות ה-THCA אותה היינו צורכים בעת עישון או אידוי.

מדובר בבשורה חסרת תקדים, שכן תצורה זו של קנאביס מותאמת גם עבור אוכלוסיות אשר אינן מסוגלות להשתמש בו בתצורות עישון או חימום אחרות, אך מעוניינות בכל זאת לספוג את השפעותיו הבריאותיות מרחיקות הלכת.