נשים וקנאביס הוא שילוב מגן עדן. בעולם העתיק, שימוש בקנאביס נעשה באופן תדיר כדי להקל בתסמינים של בעיות גניקולוגיות שעכשיו ידועות ככאבי מחזור והתכווצויות. תכונות הנוגדות חרדה של קנאביס עוזרות לנו להתמודד עם לחצי היום-יום. ומי אוהב צחקוקים יותר מאתנו הנשים?
ובכל זאת, יש סטיגמה על עישון קנאביס באופן כללי, ועל נשים שמעשנות קנאביס באופן ספציפי.
נשים מעשנות פחות מגברים – אך זה משתנה
בצד הגברי, הסטריוטיפ של סטלן, מוחלף בדבר מקובל יותר בעיני החברה, אך בצד הנשי… דבר לא משתנה. אין סטלניות אייקוניות או נשים שהן גם סלב וגם מעשנות. יש מעט נשים בולטות שהן אקטיביסטיות של קנאביס ברחבי המדיה (חוץ מריהאנה, ואולי ג'ניפר אניסטון), מה שאומר שלהיות דמות פרודקטיבית בחברה – אמא או חברה או בוסית או סבתא – וגם לעשן קנאביס זה עדיין חריג מאוד מהנורמה.
ולמעשה, לא מדובר בסילוף האמת – גברים כן צורכים יותר קנאביס מנשים. למרות זאת, נתונים עדכניים מראים שקנאביס הופך לחוקי ביותר מדינות, וכשהסטיגמה על הקנאביס מתפרקת, הפער בין המינים מצטמצם. באופן מעניין, המחקר הראה שאחד הגורמים העיקריים לכך שגברים צורכים יותר קנאביס מנשים הוא בעקבות הנטייה ללקיחת סיכונים הגבוה יותר אצל גברים. לכן, יש הגיון בכך שככל שהקנאביס נהיה יותר מקובל בעיני החברה והמידע המוטעה בנוגע לבטיחותו מתפוגג – יותר נשים מרגישות בנוח לעשן קנאביס.
השורה התחתונה היא – עם כל המידע המוטעה הזה, נשים מרגישות בושה בנוגע לצריכת הקנאביס שלהן. ואין סיבה שזה יהיה המצב. הנה מה שאת (או החברה שלך, או אמא שלך) צריכה לדעת:
קנאביס הוא בטוח - ממש בטוח
למרות הסיפורים שכולנו שמענו בנוגע לכך שקנאביס הוא סם מעבר לסמים אחרים, קנאביס הוא חומר בטוח להפליא. ברור, יש לו את תופעות הלוואי שלו, ויש לצרוך אותו במינון כמו כל דבר אחר, אבל היו כאפס – כן, אפס – מקרים מדווחים של מוות בעקבות שימוש בקנאביס.
בקשר למיתוס הקנאביס כסם מעבר, מתברר שמדובר יותר בקשר מתאמי בין השניים מאשר קשר סיבתי. זאת אומרת – אנשים צעירים שהשתמשו בחומרים לא חוקים אחרים בחייהם, השתמשו גם בקנאביס בשלב כלשהו בחיים, זה לא אומר שקנאביס הוא הגורם לשימוש בחומרים האחרים.
שימוש בקנאביס אינו הופך אותך לאמא גרועה
התמונה של אם לילדים שמוזגת לעצמה כוס יין בסוף יום – הרבה לפני שהילדים נמצאים במיטה – בקושי מרימה גבה אצל מישהו. רק תחפשי #wineoclock בכל רשת חברתית ואת תראי בעצמך. אבל איכשהו הורים המשתמשים בקנאביס זה עדיין טאבו.
כמו כל דבר, המפתח הוא לחמש את עצמך בעובדות. בדיוק כמו באלכוהול, בטיחות היא במקום הראשון. אז כמובן שלהשתכר בטירוף כשאת אחראית לילדים זה לא מומלץ. אבל מטרת השימוש היא להירגע אחרי יום ארוך, להקל על חרדה, או בשביל מטרות רפואיות אחרות, את יכולה להיות בטוחה שהסטיגמה היא לא מוצדקת.
חבר המושבעים עדיין נגד כשמדובר בהריון ובהנקה
המקרה היחיד בו שילוב של קנאביס ונשים עדיין מחייב זהירות יתרה הוא בהריון ובשלבי הנקה. למרות שהרבה בתי מרקחת ממליצים על קנאביס בהקלה של בחילות הריון, הקולג' האמריקאי למיילדות וגניקולוגים (ACOG) ממליץ להפסיק את צריכת הקנאביס בזמן ההריון עד שיהיה מחקר נוסף בנושא.
באופן דומה, הACOG ממליץ לנשים מניקות להפסיק את צריכת הקנאביס בזמן ההנקה, שכן נמצא שTHC (החומר הפעיל בקנאביס) נשאר בחלב ההנקה עד לכשישה שבועות מצריכת הקנאביס של האמא. עם זאת, יש ראיות מעטות מאוד המצביעות על כך שכמויות קטנות אלה של THC מזיקות לתינוקות – מחקר אפילו מצא שקנבנואידים הנוצרים באופן טבעי בשם אנדוקנבונואידים כבר נמצאים בחלב ההנקה האנושי.
הרחם שלך אוהב קנאביס
בשנות ה90, מדענים גילו מערכת בגוף האנושי שמתקשרת עם קנאביס. המערכת האנדוקנבונואידיטית (ECS), רשת זה של רצפטורים, מולקולות, ואנזימים למעשה קיימת כדי לתחזק את יכולת שיווי המשקל ואת תחושת האיזון שלנו. אבל איך כל זה מתקשר לקנאביס ולגוף הנשי?
הדבר הראשון שאת צריכה לדעת הוא שבעוד שהגוף מייצר את המולקולות המתקשרות עם המערכת הזו – האנדוקנבונואידים – באופן טבעי, הקנבנואידים בקנאביס יכולים להתקשר לרצפטורים של ECS. הרצפטורים האלה קיימים בכל הגוף, וסוג אחד שלהם – רצפטורים מסוג CB1 – נמצאים בריכוז גבוה ברחם.
בעוד שהמנגנונים המדוברים עדיין נמצאים תחת מחקר של מדענים, נראה שהממצאים הנוכחיים מסבירים למה בקרב נשים רבות קנאביס גורם להקלה בכאבי מחזור, התכווצויות ובתסמינים של הפסקת הוסת.